Perussuomalaiset

ke 27.2.2019 Muokattu ke 27.2.2019 10:48

Vähämäki ja Kankaanniemi (ps.): Lisäbudjetti on hallituksen joutsenlaulu, ongelmat jäivät ratkaisematta

Mediatiedote 27.2.2019
Julkaisuvapaa

Hallituksen esitys kautensa viimeiseksi lisätalousarvioksi on julkaistu. Se jättää jälkeensä kasan viheliäisiä ongelmia. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) teesi ”tulos tai ulos” on kääntymässä jälkimmäisen vaihtoehdon puolelle hallituksen konkreettisten saavutusten perusteella.

– Sote näyttää kaatuvan. Sotella väitettiin säästettävän kolme miljardia, ja valtiovarainministeriön virkamiehet esittävät ensi hallituskaudelle kahden miljardin lisäsäästöjä. Nämäkin luvut ovat sidottu 75 prosentin työllisyysasteeseen, vaikka Saksan ja Italian suunnalta kuuluu huolestuttavia talousuutisia, joilla on varmasti vaikutuksensa myös Suomeen, valtiovarainvaliokunnan jäsen, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Vähämäki moittii.

– Lisäbudjetissa esitetään sosiaali- ja terveysministeriön pääluokassa pieniä summia vanhusten ja vammaisten palvelujen valvonnan lisäämiseen. Nämä summat ovat kuitenkin täysin riittämättömiä, eivätkä ratkaise varsinaista ongelmaa. Kunnille ei annettu niiden tarvitsemia lisäresursseja ikäihmisten hoidon laadun parannukseen, valtiovarainvaliokunnan jäsen, perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi kritisoi.

Hallituksen esityksessä puolustusvoimien toimintamenoja leikataan yli 6,5 miljoonalla eurolla indeksitarkastuksen varjolla. Samaan aikaan kuitenkin vastaanottokeskuksille annetaan viisi miljoonaa lisää ja hallitsemattomasta maahanmuutosta keskeisesti johtuvia lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia yritetään torjua yli kolmen miljoonan euron panostuksin. Monet muut asiat kuitenkin jäivät hoitamatta.

– Lisäbudjetin joutsenlaulu ei antanut mitään helpotusta talouden suureen kuvaan. Kotitaloudet velkaantuvat edelleen. Asuminen, liikkuminen ja sähkö on kestämättömän kallista, ilmastohumppa lisää kansalaisten kustannuksia eikä peruspalveluista tai tiestön kunnosta ole pidetty huolta. Tämän perinnön Sipilän hallitus jättää seuraajilleen ja Suomen kansalle, edustaja Vähämäki kiteyttää.

Lisätietoja:

Ville Vähämäki, 050 512 0196
Toimi Kankaanniemi, 050 511 3075