Perussuomalaiset

ti 17.9.2013 Muokattu ma 16.12.2013 21:12

Ylen uutisointi perussuomalaisten vaihtoehdosta virheellistä

Yleisradio on julkaissut tänään verkkosivuillaan uutisen liittyen Perussuomalaisten eduskuntaryhmän viime kesäkuussa julkaisemaan vaihtoehtoon valtiontalouden kehyksiksi. Uutisessa ilmoitetaan virheellisesti, että perussuomalaisten vaihtoehto kasvattaisi valtion menoja noin neljä miljardia euroa enemmän kuin mitä siinä saadaan kasaan tulokasvuilla ja menosäästöillä.

Virheellinen päätelmä johtuu siitä, että uutisen kirjoittanut toimittaja on tulkinnut, että perussuomalaiset ovat palauttamassa kunnille vuositasolla sen 3,8 miljardin kumulatiivisen valtionosuusleikkauksen, jonka hallitus aikoo tehdä koko kautensa aikana. Todellisuudessa olemme lisäämässä valtionosuuksia 300 miljoonalla eurolla enemmän vuositasolla verrattuna hallituksen esitykseen.

Toinen suuri virhe Ylen uutisessa on väite siitä, että olisimme keventämässä yritysverotusta 800 miljoonaa euroa hallitusta enemmän. Tämäkään ei pidä paikkaansa, vaan kuten vaihtoehdossamme selvästi todetaan, olemme valmiita alentamaan yritysverotusta samalle 22 prosentin tasolle kuin Ruotsissa ja Tanskassa, mutta emme hallituksen tavoin halua kiihdyttää verokilpailua alentamalla yhteisöveroa 20 prosenttiin. Olisimme lisäksi valmiita tukemaan verokevennyksillä pk-yritysten kasvua ja työllistämismahdollisuuksia. Yhteensä näiden alennusten vaikutus nykytilanteeseen olisi 800 miljoonaa euroa, mutta verrattuna hallituksen ehdotukseen valtiolle kertyisi tällöin n. 200 miljoonaa enemmän verotuloja.

Edellä mainituista virheistä johtuen toimittaja on päätynyt siihen johtopäätökseen, että perussuomalaisten kehysvaihtoehto olisi n. 4 miljardia alijäämäinen. Todellisuudessa vaihtoehdossamme olisi kehyskauden lopussa valtion velkaa noin 500 miljoonaa euroa hallituksen vaihtoehtoa vähemmän.

Ohessa linkki valtiovarainvaliokunnan mietintöön sisällytettyyn perussuomalaisten vastalauseeseen koskien valtiontalouden kehyksiä vuosille 2014–2017: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/vavm_9_2013_p.shtml

Lisätietoja:
Pirkko Ruohonen-Lerner
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja
puh. 050 512 2788