Perussuomalaiset

to 3.12.2015 Muokattu to 3.12.2015 23:48

Esittelyssä piirien puheenjohtajat: Arto Pihlajamaa/Keski-Pohjanmaa

Veteliläinen Arto Pihlajamaa valittiin syyskokouksessa jatkamaan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana. Vuonna 1946 syntynyt Pihlajamaa liittyi SMP:hen jo vuonna 1968 ja tuli ensimmäistä kertaa valittua Vetelin kunnanvaltuustoon vuonna 1972, tuolloin Suomen nuorimpana SMP:n kunnanvaltuutettuna. Sen jälkeen Pihlajamaa on istunut valtuutettuna kaikkiaan neljä kautta.

– Olin piirin puheenjohtajana silloinkin, kun SMP:n toiminta loppui, ja järjestelytoimikunnan puheenjohtajana perussuomalaisten Kokkolan perustamiskokouksessa vuonna 1995, Pihlajamaa muistelee.

Vuodesta 1999 Pihlajamaa väistyi piirin puheenjohtajuudesta, kun haettiin uutta verta piirin johtoon, mutta jatkoi kuitenkin aktiivisesti politiikassa piirin ja puolueen tehtävissä, milloin piirisihteerinä, milloin vaalipäällikkönä. Puheenjohtajan paikalle hän palasi vuonna 2012. Muita luottamustehtäviä Pihlajamaalla on jäsenyydet maakuntahallituksessa ja tarkastuslautakunnassa, varajäsenyys Vetelin kunnanvaltuustossa sekä nuorisoseuran ja tiehoitokunnan puheenjohtajuudet.

Työuransa Pihlajamaa teki maanviljelijänä, kunnes sairastui homepölykeuhkoon vuonna 2003, jolloin työelämä oli pakko jättää sikseen. Nuorempana tuli maanviljelyksen ohella kierrettyä reissuhommissakin pääkaupunkiseutua myöten, muun muassa uimahallia rakentamassa.

Piiri toimii aktiivisesti

Perussuomalaisten tulevaisuuden Pihlajamaa näkee valoisana, vaikka hallituksessa onkin jouduttu viime aikoina tekemään kipeitä päätöksiä. Pihlajamaa uskoo kuitenkin kannattajia riittävän ja parempien aikojen vielä koittavan Suomellekin.

– Keski-Pohjanmaalla on ongelmana se, ettemme ole saaneet lainkaan omaa ehdokasta eduskuntaan. Reijo Hongisto Vimpelistä on kuitenkin aivan läheltä ja hän on pitänyt Keski-Pohjanmaankin puolia, aivan samoin kuin Raimo Vistbacka oli meille hyvänä apuna aikanaan. Vistbacka oli käynyt koulujaankin Vetelissä ja ministeriaikanaan laittoi muun muassa koulutiensä kuntoon, Pihlajamaa mainitsee.

Keski-Pohjanmaan piiri toimii aktiivisesti ja viime vuosien aikana melkein joka kuntaan onkin saatu pystytettyä omat paikallisyhdistykset. Piirijärjestö on omalta osaltaan pyrkinyt kannustamaan yhdistyksiä kiertämällä syys- ja kevätkokouksissa pitämässä huolta, että ne hoidetaan asianmukaisesti.

Pakolaistilanne kiihdyttänyt toimintaa entisestään

Suomen nykyinen pakolaistilanne on kiihdyttänyt aktiivisuutta Keski-Pohjanmaalla entisestään. Kaustisellakin saatiin pakolaiskeskus äänestettyä nurin. Nyt piiri valmistautuu tuleviin kunnallisvaaleihin toden teolla ja ensi vuodesta onkin tulossa tässä asiassa toiminnan vuosi.

– Listat pitäisi olla valmiina vuoden loppuun mennessä. Tapahtumia järjestetään ja kaikissa isommissa piirin alueella järjestettävissä tapahtumissa pyrimme olemaan mukana ja esillä. Piirille on hankittu soppatykki, josta jaetaan muun muassa joulupuuroa Kokkolan kävelykadulla. Jäsenhankinnan tehostaminen on myös suunnitelmissa, Pihlajamaa kertoo.

TEKSTI MIKA MÄNNISTÖ