Perussuomalaiset

ke 9.12.2015

Esittelyssä piirien puheenjohtajat: Jari-Pekka Teurajärvi/Pohjois-Pohjanmaa

Oululainen Jari-Pekka Teurajärvi valittiin Pohjois-Pohjanmaan piirin syyskokouksessa jatkamaan piirin puheenjohtajana ensi vuoden. Teurajärven tausta on hyvin epäpoliittinen, sillä hän sai kipinän lähteä politiikkaan vasta vuoden 2012 kunnallisvaalien alla, jolloin hän myös liittyi puolueeseen.

Teurajärven poliittinen ura on ollut hyvin nousujohteinen: hän toimi menestyksekkäästi vaalipäällikkönä Oulun Osuuspankin edustajiston vaaleissa 2013, Osuuskauppa Arinan edustajiston vaaleissa 2014 ja lopulta eduskuntavaaleissa. Samana vuonna piirin edellinen puheenjohtaja Paula Juka pyysi Teurajärveä lähtemään ehdolle myös piirin puheenjohtajaksi.

– Eduskuntavaalien jäsenvaaleissa sain toiseksi eniten ääniä miesehdokkaista Oulussa, mutta arvelin, ettei minulla ollut tarpeeksi tunnettuutta täällä, joten laitoin puolueen edun oman etuni edelle ja lähdin vaalipäälliköksi, Teurajärvi kertoo.

Koulutukseltaan Teurajärvi on insinööri. Hän teki pitkän työuran Nokialla, kunnes yhtiö sulki Oulun yksikkönsä viime vuonna. Teurajärvellä on vaimo ja neljä lasta, kolme tytärtä ja yksi poika.

Perussuomalaisten nousu ainutkertainen ilmiö

Perussuomalaiset on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa puoluekentässä. Teurajärven mielestä on täysin ainutlaatuista, miten pienestä kansanliikkeestä on kahdessakymmenessä vuodessa kasvanut suurpuolue. Toki asiassa auttoivat SMP:läiset juuret, niin ettei tyhjän päälle tarvinnut lähteä rakentamaan.

Teurajärvi on erittäin tyytyväinen Pohjois-Pohjanmaan piirikokouksen antiin. Uuden piirihallituksen runko on sama kuin ennenkin, mutta edustusta saatiin levitettyä entistä laajemmalle alueelle. Myös kuntavaalisuunnitelmia käsiteltiin.

– Tavoitteeni on jakaa vastuuta mahdollisimman moniin käsiin, etteivät tekevät ihmiset väsyisi liiaksi ja toisaalta mahdollisimman moni saisi mahdollisuuden kantaa oman kortensa kekoon, sanoo Teurajärvi.

Piiri pyrkii myös parantamaan yhteistyötä nuoriso- ja naisjärjestöjen kanssa. Tavoitteena on hankkia usia jäseniä, pitää rivit yhtenäisinä ja kasvattaa piirin roolia paikallisyhdistysten tukena.

Paikallisyhdistyksiä tuetaan jäsenhankinnassa

Pohjois-Pohjanmaan piiri jatkaa myös vahvaa toripuolueperinnettä ottamalla osaa kaikkiin tärkeimpiin tapahtumiin. Erityisesti tullaan panostamaan Perussuomalainen-lehden jakamiseen, sillä eduskuntavaalien alla huomattiin, että sekin on liian harvoissa käsissä.

– Viime kesänä piiri lanseerasi ehdokas- ja jäsenhankintakilpailun, jonka ensimmäinen vaihe päättyy vuodenvaihteessa. Paras paikallisyhdistys tulee saamaan palkinnoksi toriteltan. Kilpailu jatkuu ensi vuonna. Jos huomaamme, että ehdokashankinta on jossain haastavaa, pyrimme reagoimaan siihen, Teurajärvi mainitsee.

Pohjois-Pohjanmaan piirissä on panostettu erityisen vahvasti myös Metallin vaaleihin 2016. Erityisesti piirisihteeri Henna Kupsala on tehnyt valtavan työn vaalien eteen.

TEKSTI MIKA MÄNNISTÖ