Perussuomalaiset

to 20.8.2020 Muokattu to 20.8.2020 10:07

Kuntavaaleihin kannustava lähtölaukaus Jyväskylässä

Keski-Suomen PerusNaiset järjestivät kuntavaaliavajaiset Jyväskylässä 18. elokuuta. Tilaisuus veti puoleensa ison määrän ihmisiä.

Tämä tapahtuma oli Keski-Suomen PerusNaisten, Jyväskylän seudun Perussuomalaisten ja Keski-Suomen piirin yhteistyön tulos. Ihmispaljouden perusteella tilaisuus oli onnistunut. Noin neljässä tunnissa kahvia tarjoiltiin yli 300:lle henkilölle, iloitsee PerusNaisten Kaisa Garadew Jyväskylästä.

Kuva 1. Perussuomalaisten kojulla kävi kova vilinä. Perussuomalaisten Anne-Helena Lahtinen jakoi kahvia.

Perussuomalaisten kojulla oli ihmisten tavattavissa paikallisia perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaita sekä kansanedustajat Kike Elomaa, Toimi Kankaanniemi, Jouni Kotiaho ja europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen. Garadewin mukaan ihmiset osallistuivat tapahtumaan kannustavin mielin.

Ihmiset halusivat tsempata meitä. He toivovat meidän puolustavan peruspalveluita sekä hoitavan kuntataloutta järkevällä tavalla vihreiden ja demareiden johtamassa Jyväskylässä.

Jyväskylän kaupungin talous on kuralla. Kaupungin viime vuosi meni yli 31 miljoonaa euroa miinukselle. Lisäksi koronaviruksen vaikutukset heikentävät taloutta edelleen.

Luottamushenkilöillä on edessä vaikeita päätöksiä, ennakoi Jyväskylän Seudun perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja Jarmo Nahkamäki.

Koronatilanteen myötä kaupungissa pitää keskittyä talouspolitiikkaan ja katsoa, että mitkä investoinnit ovat järkevä toteuttaa. Eriarvoistumista on tapahtunut 1990-luvun lamasta lähtien ja kehitys on valitettavasti jatkunut, mikä on huolestuttavaa. Veronkorotuksilta ei tuskin voi välttyä, Nahkamäki luonnehtii.

Viime vaaleissa perussuomalaiset saivat Jyväskylän kaupunginvaltuustoon viisi paikkaa, vihreät 14, demarit 13 ja kokoomuslaiset 12. Nahkamäki odottaa valta-asetelman muuttuvan ensi kevään kuntavaaleissa.

Kuva 3. Kaisa Garadew keskustelee Teuvo Hakkaraisen, Kike Elomaan ja Toimi Kankaanniemen kanssa.

Ehdokkaita on saatu hyvin. Heidän joukossaan on muun muassa poliisin ja pelastustoimen ammattilaisia sekä yliopiston opiskelijoita ja yliopistonopettajiakin. Tämä on vihreä kaupunki ja katsotaan miten pystytään kamppailemaan kokoomuslaisten ja demareiden kanssa. 15 valtuustopaikkaa takaisi suurimman puolueen aseman, mutta oltaisiin erittäin tyytyväisiä 10 – 12 paikkaan, Nahkamäki toteaa.