Perussuomalaiset

pe 29.5.2020

Mielipide: Joka pilvellä on hopeareunus

Mielipidekirjoitus
29.5.2020

Tämä poikkeusaika on heikentänyt monen perheen taloudellista toimeentuloa. Lainojen lyhennysvapaita on haettu tänä kevään ennätysmäärä. Monet ovat joutuneet pitämään kesälomansa kevään aikana tai jääneet lomautetuksi. Kaikkiin aloihin korona ei onneksi iskenyt, vaan jopa päinvastoin, lisännyt työpaikkoja.

Monissa perheissä on pystytty joustamaan ja tehty monenlaisia luovia ratkaisuja poikkeuksellisen arjen edessä. Useissa perheissä on venytty uskomattomiin suorituksiin, kun kotona on hoidettu niin lapset, kotikoulut ja vielä omatkin työt.

Pieni hopeareunus tilanteessa kuitenkin on. Poikkeuksellinen arki on myös mahdollistanut kiireettömän yhdessäolon oman perheen kanssa, ja monet ovat myös nauttineet tästä ajasta. Kiireisen arjen keskellä on pysähdytty huomaamaan, mikä onkaan tässä elämässä tärkein ja tärkeintä.

Kansallispuistot ja muut luontokohteet ovat paikoin ruuhkautuneet luonnosta nauttivista retkeilijöistä. Metsässä samoilu onkin mitä parhainta terapiaa ja luonnossa liikkumisella on positiivisia terveysvaikutuksia tutkitustikin.

Toivottavasti moni on huomannut Suomen luonnon ainutlaatuisen kauneuden ja jättää aikaa metsäretkille myös poikkeustilanteen hellittäessä. Onhan meillä myös maailman puhtain luonto, josta saamme nauttia vieläpä aivan ilmaiseksi.

Ilahduttavaa on ollut huomata kesämökkikaupan vilkastuminen täällä kotimaassa. Kesämökkiläisten tuomat tulot ovat monille pienille maalaiskunnille tervetulleita. Luulisi tänä kesänä myös kotimaan matkailun piristyvän, jos koronatilanne sen vain mahdollistaa.

Nämä poikkeukselliset viikot ovat meidät saaneet arvostamaan tavallista ja turvallista arkea.

Pauli Kainulainen (PS)
Virva Romo (PS)
Vuokko Hämäläinen (PS)

Perussuomalaiset – Kuopio