Perussuomalaiset

ti 27.10.2020 Muokattu to 5.11.2020 14:41

Kanta-Hämeen PerusNaiset: Toisen asteen opiskelijoille tarjottava opetusta tasa-arvoisesti myös korona-aikana

Kanta-Hämeen PerusNaisten syyskokouksen julkilausuma 25.10.2020

Toisen asteen opiskelijoille tarjottava opetusta tasa-arvoisesti myös korona-aikana

Ammatillinen opetus on siirretty Kanta-Hämeessä pääosin etäopetukseen, vaikka lähes koko muu Suomi on lähiopetuksessa tai yhdistelmämallissa, jossa osa opetuksesta toteutetaan lähiopetuksena.

Kanta-Hämeessä Hämeenlinnan lukiot kokonaisuudessaan sekä Riihimäen lukiot ekaluokkalaisia lukuun ottamatta ovat etäopetuksessa. Koko muun Hämeen ja lähes koko muun Suomen lukiolaiset saavat lähiopetusta.

Etäopetus heikentää oppimista ja arvosanoja. Se lisää eriarvoisuutta, koska nuorilla on erilaiset mahdollisuudet tukeen kotona ja lähipiirissä. Etäopetus heikentää myös mahdollisuuksia päästä jatko-opintoihin suhteessa lähiopetuksessa oleviin ja lisää opintonsa keskeyttäneiden määrää. Se kasvattaa syrjäytymisriskiä merkittävästi.

Kanta-Hämeen PerusNaiset on erittäin huolissaan Kanta-Hämeen nuorten tilanteesta ja edellyttää, että maakunnan toisen asteen opiskelijoille tarjotaan opetusta laadukkaasti ja tasa-arvoisesti myös korona-aikana. Vuorottelujärjestelmä tulee ottaa käyttöön terveys- ja turvallisuusnäkökulmat huomioiden ja erityisesti abiturienttien lähiopetus on turvattava. Lisäksi PerusNaiset vaatii, että erityistuki sekä oppilashuolto toteutetaan tasapuolisesti lähipalveluna turvaetäisyydet ja maskisuositukset huomioiden. Lisäksi on varmistettava, että toisen asteen ruokailu toteutuu tasapuolisesti ja kaikille opiskelijoille tarjotaan kouluruokaa.

Lisätietoja:

Lulu Ranne
Puh. 040-586 4644