Perussuomalaiset

ma 23.3.2020 Muokattu ma 23.3.2020 13:57

PS-jäsenkirje 23.3.2020

Hyvät perussuomalaiset,

Elämme poikkeusaikoja, jotka vaativat sekä yhteiskunnalta että jokaiselta suomalaiselta sopeutumista kriisioloihin. Vakava epidemiatilanne vaatii myös puoluetoimintaan suuria muutoksia.

Yleisötapahtumat peruttu – kevätkokoukset siirtyvät syksyyn

Kuten jo aiemmin on ilmoitettu, niin kaikki puolueen piirissä tapahtuvat julkiset tapahtumat on peruttu pääsiäiseen asti. Kaikki tapahtumat on peruttu myös tästä eteenpäin toistaiseksi. Tapahtumia ei siis tule suunnitella koko kevätkaudelle, sillä on todennäköistä, että julkisten tilaisuuksien kielto jatkuu vielä hyvinkin pitkään.

Piirijärjestöjen ja paikallisyhdistysten kokoukset on ohjeistettu siirtämään syyskokousten yhteyteen. Mikäli tilanteessa tapahtuu muutoksia, niin asiasta linjataan uudestaan.

Yhdistysten työskentely etäkokouksina

Piirien ja yhdistysten hallitusten ja työvaliokuntien työskentely tulee tapahtua toistaiseksi etäyhteyksien välityksellä. Etäkokousten järjestämiseksi on olemassa runsaasti erilaisia teknisiä vaihtoehtoja. Puolueen sivuilla on ohje maksuttoman MS Teams verkko- ja videokokoussovelluksen käyttöönottamisesta.

Lue MS Teams sovelluksen käyttöönotosta täältä lisää >>

Puolueneuvoston kokous siirretty syksylle

Perussuomalaisten puoluenuvoston kokous on otettu innostuneena vastaan mutta koronavirustilanteesta johtuen on puoluehallitus päättänyt, että että kesäkuun alkuun Rovaniemelle suunniteltu puolueneuvoston kokous siirretään syyskuulle.

Tapahtumapaikka on edelleen Rovaniemen Lappi Areena, mutta uusi ajankohta on 26.9-27.9.2020.

Puolue neuvottelee majoitusten tarjoajien kanssa jo varattujen majoitusten siirtämisestä. Mikäli olet varannut majoituksen ja sinulla on ongelmia varauksen siirtämisessä, niin ota yhteyttä puolueen työmieheen Matti Putkoseen.

Matti Putkonen
matti.putkonen@nullperussuomalaiset.fi
0400 904 447

Uusi ilmoittautumislinkki ja tarkempia tietoja syksyn kokoustapahtumasta ilmoitetaan myöhemmin puolueen sivuilla.

Puoluevaltuuston huhtikuun kokousajankohta siirtyy

Huhtikuulle suunniteltu puoluevaltuuston kokous on jouduttu myös perumaan vallitsevan tilanteen takia. Uusi ajankohta ilmoitetaan asianomaisille sitten, kun tilanne sallii kokouksen koolle kutsumisen.

Yhdistysaktiivisuutta nettisivuille ja someen

Perussuomalaiset on maan paras toripuolue. Koska julkiset tapahtumat jäävät nyt hyväksi toviksi jäähylle, niin on onni onnettomuudessa, että olemme myös maan paras somepuolue.

Kun on aika ottaa kantaa poliittisiin kysymyksiin, niin oman yhdistyksen nettisivuilla ja sosiaalisen median puolella vain mielikuvitus on rajana siinä, miten perussuomalaista sanomaa saadaan levitettyä verkon puolella tehokkaimmin.

Nyt on siis hyvä aika kehittää uusia konsepteja esimerkiksi erilaisten nettivideoiden ja suorien striimien suhteen.

Tämän asian me perussuomalaiset kyllä osaamme.

Maaliskuun PS-lehti peruttu – seuraa PS-uutisointia netissä

Maaliskuussa 30.3 suunniteltu Perussuomalainen-lehti jää ilmestymättä koronan takia. Lehdessä on perinteisesti ollut runsaasti tapahtumailmoituksia ja torikuulumisia mutta nyt kaikki perussuomalaisten järjestötapahtumat on peruttu ja yhdistystenn kevätkokoukset siirretty syksylle.

Lehteä jaetaan paljon puolueen tapahtumissa ja koska kaikki PS-toritapahtumat on koronan vuoksi peruttu, on lehden tekeminen tältä osin tarpeetonta.

Koronaviruksen eteneminen ja yhteiskunnan varautuminen etenee niin kiivaalla tahdilla, että hidasrytmisen paperilehden on vaikeaa pysyä kriisin vauhdissa mukana. Tilannetta paikkaa Suomen Uutiset (www, Facebook, Twitter) joissa julkaistaan päivittäisten politiikkauutisten lisäksi päivittäin myös koronaan liittyviä ajankohtaisia uutisia. Seuraa myös Perussuomalaisten muita somekanavia (Facebook, Youtube, Twitter).

Lehteä jaettavaksi tilanneille aktiiveille on ilmoitettu peruutuksesta. Seuraavan Perussuomalainen-lehden ilmestymispäivämäärä on 27.4.2020. Sen julkaisemisesta päätetään erikseen.

Seuraa ohjeita ja tiedottamista

Nyt on ennen kaikkea tärkeää seurata tartuntojen ehkäisemiseksi annettuja ohjeita. Pese kädet ja vältä liikkumista ihmisjoukoissa. Jos tunnet itsesi sairaaksi, niin älä mene töihin. Yli 70 -vuotiaat on ohjeistettu pysymään karanteenin omaisissa oloissa ja tätä ohjeistusta on syytä noudattaa. Mikäli voit olla avuksi esimerkiksi vanhemman väestön asioiden hoitamisessa, niin auta mahdollisuuksien mukaan.

Kun suomalaiset pitävät yhtä, niin vaikeista tilanteista kyllä selvitään. Niin on selvitty ennen ja niin selvitään myös jatkossakin.

Simo Grönroos
Puoluesihteeri