Perussuomalaiset

to 31.8.2023 Muokattu to 31.8.2023 18:30

Varsinais-Suomen PS: Luottamus rakentuu molempiin suuntiin

TIEDOTE
29.8.2023

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Jyrki Ålandin mielestä Naantalin kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Vilhelm Junnilan (ps) luottamuksesta 28.8. maanantaina tehty valtuustoaloite horjuttaa kokoomuksen ja perussuomalaisten välistä luottamusta. Aloitteen Junnilan luottamuksesta teki kaupunginvaltuutettu Juha Haapakoski (kok).

Ålandin mukaan hyvä yhteistyö politiikassa niin valtakunnan, kuin myös maakunnan tasolla rakentuu luottamuksen varaan. Kun tietää poliittisen kumppanin ymmärtävän luottamuksen merkityksen, voi myös yhteistyön odottaa sujuvan mallikkaasti. Lisäksi luottamusta on oltava molempiin suuntiin, oli sitten kyse valtakunnan tai maakunnan poliittisesta yhteistyöstä. Kesän keskustelut kokoomuksen kanssa ovat olleet rakentavia ja yhteistyöhaluisia niin maakunnan kuin myös valtakunnan tasolla.

– Nyt tuo luottamus on kuitenkin järkkynyt muutamien valtuutettujen toimesta Naantalissa. Kansanedustajaamme savustetaan ulos synnyinkaupunkinsa luottamustehtävistä, jotka hän on aina hoitanut moitteetta, Åland kertoo.

Jyrki Åland kutsuu kokoomuslaisten aloitetta ”kyläpolitikoinniksi”, jolla voi olla vaikutusta hallitusyhteistyöhön asti ja toivoo, että Naantalin kokoomus käy valtuustoaloitteesta keskusteluja piirijohdon sekä puoluejohdon kanssa.

– Hallituskumppanimme on nyt syytä laittaa omat rivinsä suoraksi ja käydä syvällinen keskustelu tahollaan asiankäsittelyn jatkosta. Me olemme valmiit rakentamaan luottamusta molempiin suuntiin. On turha keikuttaa laivaa tilanteessa, jossa hallituksella on edessään luottamusäänestys, Åland toteaa.

Lisätietoja:

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri
Jyrki Åland
Puheenjohtaja
0442864782