Perussuomalaiset

la 20.8.2016 Muokattu la 20.8.2016 20:48

Perussuomalaisten ministeriryhmä: Toimeentuloa ja oikeudenmukaisuutta

Perussuomalaisten ministeriryhmä, kesäkokous. Pirkanmaa 19.-20.8.2016 | Perussuomalaisten ministeriryhmä on tänä viikonloppuna koolla Pirkanmaalla kesäkokouksessaan. Päähuomio on ollut valtion ensi vuoden budjetissa ja kuun taitteen budjettiriihessä.

Valtionvarainministeriön budjettiehdotus luo hyvät lähtökohdat, mutta työttömyyden ja ennen kaikkea pitkäaikaistyöttömyyden torjuntaan on saatava lisää toimenpiteitä.

Budjetissa on merkittäviä panostuksia työllisyyteen kuten se, että valtion maksama osuus työttömyysturvasta voidaan käyttää palkkatuen ja starttirahan rahoitukseen. Tämä mahdollistaa yli 10 000 työttömän tukemisen. Kuitenkin lisää toimia ennen kaikkea pitkäaikaistyöttömyyden torjuntaan tarvitaan, sillä vaikka työttömyys kääntyi kesän aikana pieneen laskuun, pitkäaikaistyöttömyys kasvaa voimakkaasti.


Tiedotustilaisuuden videotallenne.

Pitkäaikaistyöttömyyteen ei ole valitettavasti olemassa mitään yhtä kaiken hoitavaa ratkaisua, mutta yksi varteenotettava keino on päästää jo vuosia työttömänä olleet yli 60-vuotiaat kertaratkaisulla eläkkeelle. On turha roikottaa kortistossa henkilöitä, jotka ei syytä tai toisesta valitettavasti enää pääse työmarkkinoihin kiinni. Tämä olisi heille kunniakas ratkaisu ja myös vapauttaisi resursseja muiden työttömien palveluun.

Päivähoitomaksujen korotusten peruminen on ollut viime aikoina laajasti esillä. Perussuomalaisten tavoite ei ole maksujen korottaminen, mutta hallitusohjelmassa on sovittu tietty kokonaisuus. Perussuomalaiset ovat kuitenkin valmiita rahoittamaan päivähoitomaksujen noston perumisen pääomaveron ylimmän luokan korotuksella.

Perussuomalaiset ministerit keskustelivat myös EU:n päästöesityksestä. Kuukausi sitten julkaistu komission ei-päästökauppasektorin taakanjakoehdotus ei voi hallitukselle käydä, sillä se on räikeästi hallitusohjelman vastainen. Ehdotettu taakanjako nostaisi merkittävästi suomalaisen teollisuuden kustannuksia ja näkyisi autoilijalle bensapumpulla. Hallituksen on nyt ilmoitettava tiukka neuvottelukanta, sillä ehdotuksen hyväksyminen maksaisi merkittävästi teollisuuden työpaikkoja.

Tilaisuuden Periscope-lähetys katsottavissa täällä >

Lisätietoja:
Samuli Virtanen
PS ministeriryhmän valtiosihteeri
050 574 1763